网站地图

首页
关于我们
公司简介
人才理念
加入我们
联系我们
员工风采
公司活动
读者服务
纠错平台
正版验证
渠道服务
当当网
京东
天猫
图书展示
新概念英语成人版
新概念英语青少版
优可英语(小学)
优可英语(初中)
优可英语(高中)
优可语文(小学)
优可语文(初中)
优可语文(高中)
优可直销(初中)
优可直销(高中)
下载中心
新概念英语成人版
新概念英语青少版
优可英语小学
优可英语初中
优可英语高中
优可英语初中
优可英语高中
新闻动态
新闻快报
学习天地
新闻中心

100道英语语法重难点练习题,初中三年都在考!

2020-07-30

暑假正是查漏补缺的好机会。对于语法学得不扎实的同学,一定要多做题多阅读,保持好的语感和手感哦~

 

1. Where         Uncle Sun yesterday?

A. was   B. were   C. did   D. does

 

2. They         going to see Mr. Sun tomorrow.

A. is   B. are   C. am   D. be

 

3. Some are         in the river and some are         games.

A. swiming, playing      B. swimming, playing

C. swimming, playing    D. swimming, playing

 

4. Where is Dick? He         to the reading-room.

A. has been   B. went   C. has gone    D. goes

 

5. Mark Twain, an American writer,          everybody here.

A. knows   B. is known as   C. is known to   D. is known for

 

6. I hope he will come to see me before he         here.

A. leave B. leaves C. will leave D. left

 

7. My teacher told me that Australians         English.

A. spoke     B. speak

C. speaks    D. are speaking

 

8. I think she         right now.

A. reading   B. reads   C. is reading   D. read

 

9. ---- Where are the children?

---- They         a good time in the garden.

A. are having   B. have   C. have had   D. had

 

 

10. ----- Where         my glasses? I can’t find them.

---- I         them on the bookshelf, but they aren’t there.

A. you put, put         B. you have put, have put

C. have you put, put     D. did you put, have put

 

11. When the police arrived, the man         for 10 minutes.

A. died   B. was death   C. had died    D. had been dead

 

12. By the time this talk is over, we         a lot about the earth.

A. will be learning    B. are learning 

C. world learn       D. will have learnt

 

13. The teachers told me that they         me to smooth away the difficulties.

A. helped    B. will help    C. help    D. were going to help

 

14. ----Have you seen him today?

----Yes, I         him this morning.

A. has seen   B. see   C. will see   D. saw

 

15. He         worried when he heard this news.

A. is   B. was    C. does   D. did

 

16. What’s your friend going         next week.

A. doing   B. do    C. does    D. to do

 

17. I don’t think that it’s true. He’s always         strange stories.

A. tell    B. telling    C. told    D. tells

 

18. Have you ever         West Hill Farm?

A. gone to   B. arrived    C. come to    D. been to

 

19. How long         he         the novel?

A. has, borrowed    B. has, kept

C. has, lent         D. is, using

 

 

20. He         to do this lessons at eight every evening.

A. is begining   B. is beginning    C. begin   D. begins

 

21. The children         a swim this afternoon.

A. are going to has    B. is going to have

C. are having         D. are going to have

 

22. There         a telephone call for my brother Steven yesterday.

A. is   B. are    C. was   D. were

 

23.         he         on well with his friends this term?

A. Does, gets     B. Does, get

C. Is, getting     D. Is, geting

 

24. Who         away my pen? I can’t find it.

A. haven taken   B. takes    C. has taken   D. took

 

25. Shall we         football this Saturday?

A. play   B. playing    C. plays    D. to play

 

26. The children         at school now.

A. is   B. are   C. was    D. were

 

27. Mr. Smith         short stories, but he         a TV play these days.

A. is writing, is writing      B. is writing, writes

C. writes, is writing         D. writes, writes

 

28. He said he         the league for two years.

A. has joined   B. has been in    C. had been in   D. joined

 

29. She likes watering trees in the garden,         she?

A. doesn’t   B. don’t    C. isn’t   D. didn’t

 

30. What         you         to do to keep the room clean?

A. do, have   B. does, have   C. did, have    D. are, have

 

 

31. Some flowers         by Kate already.

A. have been watered   B. watered    C. have watered    D. has been watered

 

32. When winter comes, the leaves         fall.

A. are going to    B. will    C. will be    D. would

 

33. I         to the cinema. I         there every Sunday.

A. go, go   B. am going, go    C. go, am going    D. am going, am going

 

34. You         about the future now,          you?

A. don’t think, don’t   B. aren’t thinking, aren’t    C. don’t think, do   D. aren’t thinking, are

 

35. He was afraid that he         his way.

A. would lost   B. would lose    C. is going to   D. shall lose

 

36. We         each other since he left here.

A. didn’t see   B. hadn’t seen    C. haven’t seen   D. had seen

 

37. Mr. Smith         out for a walk in the park every day.

A. is going   B. goes   C. went   D. go

 

38. He         from home for a long time.

A. has gone away    B. had gone away

C. has left          D. has been away

 

39. You mustn’t go too high, or you         dangerous.

A. will be   B. are   C. would be    D. is going to

 

 

40. We have known each other         .

A. since we were young    B. after we were young

C. when we are young     D. if we are young

 

41. She promised she         do better work.

A. would    B. will   C. shall    D. is going to

 

42. How long has this shop         ?

A. be open     B. been open

C. opened     D. been opened

 

43. Mr. Smith         here since he moved to his city.

A. had lived     B. have live

C. have lived    D. has lived

 

44. ----Have you read the newspaper?

----No, I haven’t      .

A. too    B. yet    C. just    D. already

 

45. Our knowledge of the universe         all the time.

A. grow     B. is growing 

C. grows    D. grew

 

46. She won’t go to the cinema if she         the work tomorrow.

A. doesn’t finish    B. won’t finish    C. will finish       D. finish

 

47. My grandma         for half a year.

A. has been dead    B. was dead    C. has died   D. died

 

48. She         to the Great Wall several times.

A. goes   B. has gone    C. went    D. has been

 

49. The earth         round the sun.

A. move   B. moves    C. moved    D. will move

 

50. Liu Fengwei         three yuan for the lost library book.

A. paid   B. spent   C. cost   D. took

 

 

51. I         the bike for over four years.

A. have bought  B. have buy    C. have had   D. bought

 

52. He told us that he         that factory the next day.

A. had visited   B. has visited    C. will visit    D. would visit

 

53. His mother         the Party last year. She         a Party member for a year.

A. joined, was   B. has joined, is   C. joined, has been   D. has joined, has been

 

54. We don’t know if it         the day after tomorrow.

A. will rain   B. rains    C. rained   D. would rain

 

55. He said he         his life for his country.

A. give   B. gave    C. had given    D. would give

 

56. He always         to the park on Sunday morning.

A. go    B. goes    C. went    D. is going

 

57. Look, the students         to the teacher carefully.

A. is listening   B. are listening    C. listen   D. listened

 

58. He         in this school in 1958.

A. taught   B. has taught    C. teaches    D. had taught

 

59. They said they         to England the next day.

A. will fly   B. had flown    C. would fly   D. flew

 

60. They         the work in two days.

A. had finished    B. would finished    C. is finishing    D. will finish

 

 

61. By the end of last week, we         two thousand words.

A. would learn   B. have learned    C. had learned    D. were learning

 

62. When he left, his mother         .

A. is cooking    B. cooked    C. was cooking    D. cooks

 

63. We’ll go to play with snow if it         tomorrow.

A. snow   B. snows    C. will snow   D. snowed

 

( ) 64. There         no milk in the glass.

A. have  B. has C. are D. is

 

65. The train         when we got to the station.

A. has just left    B. had just left    C. leaves   D. left

 

66. Dr Smith is not at home. He         to work.

A. has gone    B. has been    C. had been   D. had gone

 

67. That man knows a lot about New York. I heard he         before.

A. had gone to the city       B. had been in there

C. had been there           D. had been New York

 

68. The artist         to Europe. He is there now.

A. has gone    B. has been    C. had gone    D. had been

 

69. Miss Brown said she         never         to North China before.

A. has, gone   B. has, been    C. had, gone   D. had, been

 

70. What         your grandma         this time yesterday?

A. is, doing   B. was, doing    C. did, do    D. had, done

 

 

71. I         to see the film because I have lost my ticket.

A. won’t go    B. didn’t go    C. don’t go    D. haven’t gone

 

72. The students will have a football match if it         fine next Saturday.

A. will be    B. would be    C. was    D. is

 

73. She asked me if I         the story before.

A. have read    B. had read    C. would read   D. will read

 

74. What         they         at eight yesterday evening?

A. are, doing   B. did, do    C. have, done   D. were, doing

 

75. You can’t see him now because he         an important meeting.

A. is having   B. have    C. has    D. was having

 

76. I         to my brother since last summer.

A. didn’t write    B. hadn’t written    C. haven’t written    D. don’t write

 

77. Li Ping will visit the Great Wall as soon as he         free.

A. will be   B. is    C. was    D. has been

 

78. One day when I         the post office I         my uncle.

A. pass, see   B. was passing, saw    C. passed, saw    D. pass, saw

 

79. He         he         some mistakes in the test.

A. said, will make    B. said, made    C. said, had made   D. said, make

 

80. They         tired so they stopped         a rest.

A. are, have   B. were, have    C. were, to have    D. are, having

 

 

81. My father         every day.

A. takes a walk    B. took walk    C. take a walk   D. is taking a walk

 

82. Mary is seven years old. She         eight next year.

A. is    B. will   C. was   D. will be

 

83. A table and many chairs         made by him yesterday.

A. was    B. were   C. are being    D. was being

 

84. I’ll go with you as soon as I         my work.

A. will finish   B. shall finish    C. finish   D. finished

 

85. Trees         green in spring.

A. turn    B. turns    C. would turn   D. is turning

 

86. Yesterday I         in bed all day because I had a fever.

A. lay   B. lie    C. laid    D. lain

 

87. Hello, Mike. It’s you. I         you         in Beijing. How long have you been here?

A. don’t know, were          B. hadn’t know, are

C. haven’t known, are        D. didn’t know, were

 

88. A: When         again?

B: When he         . I’ll let you know.

A. he comes, comes          B. will be come, will come

C. he comes, will come        D. will he come, comes

 

89. The last bus         . I had to walk home.

A. had gone    B. have gone    C. went    D. has gone

 

90. A: Are you making cakes? B:         .

A. Yes, I do   B. Yes, I am    C. Yes, I’m    D. Yes, I’m making

 

 

91. ----What time         ?

----My watch         .

A. it is, stopped   B. is it, has stopped    C. it is, has stopped   D. is it, is stopping

 

92. What         on Sunday?

A. does he sometimes do      B. is he often doing

C. has he done              D. is usually he do

 

93. Did you hear someone         at the door when you         TV last night?

A. knock, was watching        B. knock, watching

C. knock, were watching       D. knock, are watching

 

94. That Japanese knows         the Salt Lake City. I heard he         before.

A. a lot of, had been there       B. a lot about, had been there

C. lot, had been there           D. a lot of, had gone there

 

95. As soon as we saw his face, we         the news         bad.

A. knew, was    B. know, were    C. know, was   D. know, were

 

96. Reading English magazines and newspapers         helpful to your study of English.

A.is     B.are    C.will    D.is going to do

 

97.Mary ,what         doing ?

A.she is    B.are you    C.you are    D.is

 

98. A: Is this a new radio?

B: No,I____it for five years.

A. have    B.have had     C.had had    D.will have

 

99.I' m sure he will come to see me before he         Beijing.

A.will leave    B.is leaving     C.would leave    D.leaves

 

100.It seemed that he         something expensive.

A.have lost    B.lost     C.had lost     D.has losted

 

 
 

参考答案

1.A    2.B    3.C    4.C    5.C   

6.B    7.B    8.C    9.A    10.C    

11.D    12.D    13.D    14.D    15.B   

16.D    17.B     18.D    19.B    20.D    

21.D    22.C     23.C    24.C    25.A   

26.B    27.C     28.C    29.A    30.A

31.A    32.B     33.B    34.D    35.B   

36.C    37.B     38.D    39.A    40.A

41.A    42.B     43.D    44.B    45.B   

46.A    47.A     48.D    49.B    50.A

51.C    52.D     53.C    54.A    55.D   

56.B    57.B     58.A    59.C    60.D

61.C    62.C     63.B    64.D    65.B   

66.A    67.C     68.A    69.D    70.B

71.A    72.D     73.B    74.D    75.A   

76.C     77.B     78.B    79.C    80.C

81.A    82.D     83.B    84.C    85.A   

86.A    87.D     88.D    89.A    90.B

91.B    92.A     93.C     94.B    95.A

96.A    97.B     98.B     99.D    100.C

 
纠错平台
在你使用图书时,如果发现了错误,可以通过微信-扫一扫功能,扫描左侧二维码进行反馈。
或者您也可以拔打010-82561173进行反馈更多问题请关注微信公众号:知行键教育